Menikö homma Reishille?

_MG_9218

Olen viime aikoina vedellyt sieniä. Four Sigma Foods on kehitellyt sienistä ja käävistä helposti nautittavat muodot – nesteeseen liukenevat jauheet, jotka voi kipata suoraan kuumaan veteen, teen tai kahvin joukkoon, tai smoothien sekaan. _MG_9224_MG_9246

Sienillä kerrotaan olevan monia positiivisia terveysvaikutuksia. Ne ovat erittäin voimakkaita antioksidantteja, parantavat kehon immuniteettia ja vaikuttavat esimerkiksi unenlaatuun. Omaksi suosikiksi pelkän maun perusteella on muodostunut tuo sininen kaakaoshotti, jonka juon illalla ennen nukkumaanmenoa.

Viime syksy meni todella vähillä ja huonoilla unilla. Pyörin varpaat jäässä sängyssä ja päättelin kellonajat lautan hurinasta (päättelen kyllä vieläkin). Pisin hiljainen väli on kolmesta kuuteen, jonka aikana usein lopulta nukahdin.

Tänä vuonna haluan nukkua pidemmin ja paremmin, eikä sienikaakao ole ainakaan vaikeuttanut tavoitetta. Nuo muut jauheet vaativat vielä pientä totuttelua ja miksailua oikeiden peitemakujen löytämiseksi, sillä pelkästään ei uppoa. Eri sienillä on myös eri vaikutuksia. Piristäviä sieniä testailen aamusmoothien joukkoon piilotettuna ja raakakaakaolla peitettynä. Raakakaakao kun peittää ihanasti kaikki pahat maut alleen!

_MG_9242_MG_9219

Kuvien sekalaiset sienet sain pikkujoulujen ylijäämänä.

4 kommenttia kirjoitukselle “Menikö homma Reishille?

  1. Sama juttu täällä. Tilasin paremman unen toivossa Reishiä. Olen reilun laatikollisen käyttänyt, eikä se mulla näy/tunnu mitenkään. Harmillista. Maku oli aluksi ihan ok, mutta nyt on ruvennut vähän tökkimään. Mutta kaikki ei toimi kaikilla.

  2. Laita villasukat jalkaan ja ota sänkyyn kuumavesipullo, kauratyyny tms. jolla saat varpaat lämpimäksi. Sten mukaan uni tulee helpommin.

    • Kauratyyny voisi toimia! Hmm.. Jos sen lämmittäisi sen patterilla, sillä mikroa emme omista. Villasukat kylmissä varpaissa ei auta minulla yhtään, pakko saada jotain lämmintä lähikontaktiin. Usein siis nukkuva ja lämmittelystä onnellisen tietämätön mies. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *