Taste of Helsinki on nyt tulevana viikonloppuna (to-su) järjestettävä gourmetruokafestari, jossa keittiömestareiden käsissä syntyneet menut sisältävät parhaita paloja ravintoloiden suosituimmista annoksista. Jokainen ravintola tarjoaa tapahtumassa alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan, joten kävijät saavat koota mieleisensä kokonaisuuden yhteensä 36 annoksesta.
Menut on suunniteltu erityisesti tapahtumaa varten ja ovat saaneet inspiraationsa muun muassa luomu- ja lähiruoasta sekä kotimaisesta villiruoasta. Kotimaista kalaa on tarjolla hauesta siikaan ja sulkavaan. Monet ravintoloista käyttävät menussaan myös luomulihaa. Annokset maksavat 4-6€.

Itse kävin keväällä maistamassa muutamia tarjolla olevia annoksia onnenkyynel silmäkulmassani, maut olivat uskomattoman hyviä.
Ja arvatkaapas mitä? No että nyt pukkaa arvontaa! Kerro kommenttilootassa oma suosikkijälkkärisi (kyllä, sokerihiiri Salutskij haluaa tietää myös teidän makeat mieltymyksenne) menun kahdentoista vaihtoehdon joukosta.
Palkintona arvotaan yksi kahden hengen lippupaketti (arvo 80€ /kpl), joka sisältää sisäänpääsyn tapahtumaan ja oheistapahtumiin sekä 25 markkaa käytettäväksi ruokaan ja juomaan per nenä. Kattauksen voi valita itse (poikkeuksena mahdolliset loppuunmyydyt kattaukset), ajankohdat löytyvät Tiketin sivuilta.
KILPAILUAIKAA ON VAIN HUOMISEEN, KESKIVIIKKOON, KELLO 21:00 ASTI. Voittaja saa meiliä ennen puolta yötä. Muista siis täyttää myös sähköpostiosoitteesi, se näkyy vain onnettarelle. Lycka till!
Onnea nimimerkki ”Martta”! Voitit juuri liput Taste of Helsinkiin ja sinuun ollaan yhteydessä.
LAKRITSIA JA PUOLUKKAA, AITO – todellakin aito suomalainen
Juuren suola-karamellikakku mäntykinuskin ja raparperin kanssa myös minua eniten houkuttelee.
Kyllä näin mustaherukkafanina täytyy päätyä tuohon Demon MUSTAHERUKKA comboon :P Pakko päästä maistamaan!
Juuren Suola-karamellikakku, mäntykinuskia ja raparperia!
Suola-karamellikakku kuulosti herkulta, sitä olisi päästävä maistamaan mutta suosikiksi luulen kuitenkin nousevan
HAUDUTETTUA RAPARPERIA, paahdettua valkosuklaata ja rosmariinilla maustettua marenkia
Gaijinin Sake Blueberry olisi kyllä meikeläisen valinta.
Kyllä Murun jälkkäri saa veden kielelle. Namskis!
Joko GAIJIN tai TOSCANINI.. voiton taitaa viedä ensimmäinen, eli SAKE BLUEBERRY, valkosuklaa-lime kreemiä, sake `gelee´, sake-mustikka sorbettia.
Raparperi on tämän hetken luonnon antimia – sopiva herkutteluhetkeen
Murun haudutettu raparperi, nams!!
Juuren SUOLA-KARAMELLIKAKKU, mäntykinuskia ja raparperia, kiitos.
Murun raparperiherkkua (ainakin) on saatava. :)
Muru: Haudutettua raparperia, paahdettua valkosuklaata ja rosmariinilla maustettua marenkia. Kuulostaa niiiin hyvältä :)
Haudutetun raparperin, paahdetun valkosuklaan ja rosmariinilla maustetun marengin combo kuulostaa hyvältä.
Hyviä vaihtoehtoja on monia, mutta kyllä tuo Murun jälkkäri taitaa viedä voiton! :)
Ehdottomasti paras on Murun jälkkäri <3
Lemppari on Murun haudutettua raparperia, paahdettua valkosuklaata ja rosmariinilla maustettua marenkia!
Valintani olisi Juuren kakku.
Toscaninin Tiramisu, nami nami! :P
Gaijinin menu kuulosti herkulliselta.
Juuren jälkkäri kuulostaa herkulliselta. =)
Luomon Pavlova
Mustaherukkaa isosti, eli Demo.
Juuren:
SUOLA-KARAMELLIKAKKUA, mäntykinuskia ja raparperia
mielenkiintoista :)
Ihana palkinto, olenkin jo kuolannut Gaijinin menua! Mutta jälkkäreissä Juuri vie voiton.
Luomon ”pavlova” saa tämän herkkusuun veden kielelle :)
Kyllä mulla on noista 2 selkeää suosikkia:
Bistro o Matin Sitruunaverbena marinoituja mansikoita ja luomurahkaserbettiä (sillä sitruuna, mansikka ja rahka on kaikki hyviä ja luomusta plussaa)
JA
C:n Palsternakkaa ja tyrniä (tyrni nyt vaan on sekä tykkihyvää että kotimaista superfoodia).
Juuren suola-karamellikakku! Slurp!
Tähän hetkeen parhaalta kuulostaa Aidon ”Lakritsia ja puolukkaa” tai OLOn ”Jogurttia ja mansikoita”
Molemmista annoksista huokuu suomalaisia ja kesäisiä fiiliksiä!
SMÖRin paahdettua valkosuklaata, mansikkaa ja sitruunaverbenaserbettia