Taste of Helsinki on nyt tulevana viikonloppuna (to-su) järjestettävä gourmetruokafestari, jossa keittiömestareiden käsissä syntyneet menut sisältävät parhaita paloja ravintoloiden suosituimmista annoksista. Jokainen ravintola tarjoaa tapahtumassa alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan, joten kävijät saavat koota mieleisensä kokonaisuuden yhteensä 36 annoksesta.
Menut on suunniteltu erityisesti tapahtumaa varten ja ovat saaneet inspiraationsa muun muassa luomu- ja lähiruoasta sekä kotimaisesta villiruoasta. Kotimaista kalaa on tarjolla hauesta siikaan ja sulkavaan. Monet ravintoloista käyttävät menussaan myös luomulihaa. Annokset maksavat 4-6€.

Itse kävin keväällä maistamassa muutamia tarjolla olevia annoksia onnenkyynel silmäkulmassani, maut olivat uskomattoman hyviä.
Ja arvatkaapas mitä? No että nyt pukkaa arvontaa! Kerro kommenttilootassa oma suosikkijälkkärisi (kyllä, sokerihiiri Salutskij haluaa tietää myös teidän makeat mieltymyksenne) menun kahdentoista vaihtoehdon joukosta.
Palkintona arvotaan yksi kahden hengen lippupaketti (arvo 80€ /kpl), joka sisältää sisäänpääsyn tapahtumaan ja oheistapahtumiin sekä 25 markkaa käytettäväksi ruokaan ja juomaan per nenä. Kattauksen voi valita itse (poikkeuksena mahdolliset loppuunmyydyt kattaukset), ajankohdat löytyvät Tiketin sivuilta.
KILPAILUAIKAA ON VAIN HUOMISEEN, KESKIVIIKKOON, KELLO 21:00 ASTI. Voittaja saa meiliä ennen puolta yötä. Muista siis täyttää myös sähköpostiosoitteesi, se näkyy vain onnettarelle. Lycka till!
Onnea nimimerkki ”Martta”! Voitit juuri liput Taste of Helsinkiin ja sinuun ollaan yhteydessä.
PAAHDETTUA VALKOSUKLAATA, mansikkaa ja sitruunaverbenaserbettia
Vesi herahtaa kielelle Smörin jälkkäristä – paahdettua valkosuklaata, mansikkaa ja sitruunaverbenaserbettia.
Juuren suola-karamelli-mänty-yhdistelmä vieköön voiton!
Eniten kiinnostaa tuo Gaijinin sake blueberry, vaikka kyllä noita kaikkia mielellään maistaisi:)
Mustaherukkateellä maustettua suklaaganachea, mustaherukkavispipuuroa ja mustaherukanlehtihyytelöä. Mustaherukkaräjähdys makuuni.
HAUDUTETTUA RAPARPERIA, paahdettua valkosuklaata ja rosmariinilla maustettua marenkia kuulostaa todella mielenkiintoiselta vaikken olekaan suuri jälkiruokien ystävä.
Raparperi <3
Kyllä se Juuren jälkkäri vaan tuo veden kielelle:
SUOLA-KARAMELLIKAKKUA, mäntykinuskia ja raparperia
Mä en osaa edes kuvitella, miten hyvältä Smörin tai Murun paahdettu valkosuklaa lisukkeineen maistuis… Houkuttelevimpana testaisin ensiksi tuon Smörin jälkkärin.
Parhaalta vaikuttaa Demon Mustaherukkateellä maustettu suklaaganache, mustaherukkavispipuuro ja mustaherukanlehtihyytelö
Suola-karamellikakku kuulostaa herkulliselta!
Lakritsi & puolukka
Tiramisù…
Tänä vuonna jälkiruoista eniten kiinnostaa Juuren Suola-karamellikakku mäntykinuskilla ja raparperilla. Mielenkiintoinen!
Minna.K
Suola-karamellikakkua, mäntykinuskia ja raparperia.
Suolaisen ja makean pyhitetty liitto herättää alkukantaisia tuntemuksia minussa eli selkeä ennakkosuosikki on Juuren suola-karamellikakku mäntykinuskilla ja raparperilla.
Juuren suola-karamellikakku, mäntykinuski ja raparperi. Karamelli ja suola vaan on niin lyömätön pari!
Juuren jälkkäri kuulostaa mainiolta
Juuren suola-karamellikakku ehdottomasti!
Muru vie voiton :)
Huh, hankala.. Mutta pakko kuitenkin taipua Murun puoleen! Rosmariini valkosuklaisessa/vaniljaisessa jälkiruoassa on ehkä yksi upeimpia keksintöjä ikinä.
Juuren suolakaramelli kakku :). Namskis!
HAUDUTETTUA RAPARPERIA, paahdettua valkosuklaata ja rosmariinilla maustettua marenkia Murulta kuulostaa Ihanalta!
Toscaninin tiramisu…nam :)
Demon pavlova
Kaikki kuulostaa hyvältä mutta kyllä Gaijinin Sake Bluberry houkuttaa eniten.
Muru ja raparperi – veit mun äänen!
Murun raparperijälkkäri
karamelli suolan kera ei takuuvarmasti jätä kylmäksi! :)
Juuren suola-karamellikakku, mäntykinuski ja raparperi. Siis mitä ihmettä! Tätä on pakko maistaa!