Paluu puhtaaseen kotiin

Alkuvuoden reissuni osuivat ajallisesti samaan Freskalta neljän viikon välein tilatun siivouksen kanssa. Islantiin lähtiessäni jätin Angelin kotiini tekemään taikojaan ja palatessani koti kiilsi puhtauttaan, lakanat oli vaihdettu ja pölyt pyyhitty.

En itse pese lattioita juuri koskaan. Lakanoidenvaihtokin on rasittavaa taistelua tuplapeiton kanssa. Oma viikottainen siivous on niin hajanaista sieltä täältä järjestelyä, että kerran kuussa tapahtuva supersiivous on todella tervetullutta luksusta.

Pitkään vakiosiivoajanani ollut Hellen siirtyi loppuvuodesta muuihin hommiin ja sain tilalle Angelin. Molemmilla heillä on omat tapansa tehdä, mutta huomaan kyllä kaipaavani joitain Hellenin tapoja.

Freskalla palautteen antaminen on tehty todella helpoksi, sillä jokainen siivous hyväksytään ja arvioidaan aina erikseen. Meiliin kilahtaa linkki jonka kautta palaute annetaan ja josta seuraavien siivousten ajankohdat näkyvät. Ja vaikka Helleniä sanoinkin kaipaavani, on myös Angel saanut minulta täydet pisteet työstään.

Kevättä kohti mentäessä puhtaan kodin merkitys kasvaa entisestään. Lisääntyvä valo paljastaa pölyt pinnoilla. Tosin ikkunat ovat talven aikana keränneet pintaansa sen verran sameutta, ettei kaikki valo taida päästä edes sisään. Saatan ulkoistaa myös ikkunoiden pesun, vaikka toisaalta sitä hommaa fiilistelen salaa itsekin..

Vielä hetki kynttilöitä ja suitsukkeita, kohta pelkkiä kukkasia. Parhaimmillaan siivotussa kodissa.

Siivous saatu blogin kautta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *