Rillirakkautta!

Vuodenvaihteessa kirjoitin listan asioista, jotka olivat roikkuneet mielessä jo pitkään. Kärkipäässä listalla oli näöntarkastus, koska olin huomannut näön selkeästi huonontuneen. Pojat toivat asioita näytille naamani eteen ja minä työnsin niitä kauemmas tarkentaakseni. Puhelimeen olin valinnut suurimman mahdollisen tekstin koon ja boldatut kirjaimet.

Näkö ei ollut kuitenkaan niin huono, ettenkö olisi vielä pärjännyt ilman laseja, mutta epäilin tihrustamisen vaikuttavan myös usein vaivaaviin päänsärkyihin. Silmät joutuivat tekemään suuremman työn, ne väsyivät varsinkin kirjoja lukiessa, puhelinta tuijottaessa tai kuvia käsitellessä.

Niinpä marssin eräänä helmikuisena päivänä optikolle näöntarkastukseen. Valitsin Bulevardilla sijaitsevan Trend Opticin, sillä olin kuullut paikasta pelkkiä kehuja. Minut otettiin lämmöllä vastaan, sain vastauksia hölmöimpiinkin kysymyksiin ja kattavan näöntarkastuksen puolessa tunnissa.

Ja niinhän siinä kävi, että lasit tilattiin! Minulla ei varsinaisesti kuulemma ollut ”ikänäkö”, se olisi vasta kun linssit vaihtuisivat kaksitehoisiksi. Nyt molempiin silmiin vaadittiin plussaa, joka korjasi sekä kaukonäköä, että helpotti suuresti myös tarkennusta lähelle. Laseja ei tarvitse käyttää jatkuvasti, vaikka aluksi sitä suositeltiin, jotta silmät tottuisivat. Ei ongelmaa, näitä laseja on ilo käyttää, rakastuin niihin välittömästi!

Kokeilin lukuisia malleja Trend Opticin laajasta valikoimasta, mutta yhdet tuntuivat heti parhailta. Ne olivat saapuneet liikkeeseen sinä samaisena päivänä, kevään uutukaiset, käsintehdyt ranskalaiset kaunokaiset Ahlem Eyewearilta. Samasta mallista löytyi kolmea sävyä, minä valitsin hieman himmeän, harjatun ruusukultaisen. Lasit ovat ihanat! Kevyet ja huomaamattomat, mutta muuttavat kuitenkin habitusta kuin kirkkainkin huulipuna.

Olen käyttänyt laseja nyt melko kiltisti, vaikken ehkä ihan päivittäin kaikkialla, mutta aina lukiessa ja koneella. Kokemattomalle rillirouskulle yllätyksiä on aiheuttanut lasien huurustuminen siirryttäessä kylmästä lämpimään, niiden yllättävä olemassaolo silmiä hieroessa, niiden väliintulo pussaillessa ja näkökyvyn heikentyminen jos koira nuolaisee linssiä. Kerran olen käynyt säätämässä sankaa, jotta istuvuus parani. Toivottivat optikolla tervetulleeksi ihan milloin vain, pienillä ammattilaisen säädöillä kun saa ihmeitä aikaan.

Mitäs sanotte? Mahtaako siellä olla muita näkökyvyn heikentämiä? Onko laseista ollut apua päänsärkyihin?

Seuraavaksi to-do -listalla luomien poistoa ja ehkä hammaslääkäri, muut lääkärit on jo yliviivattu.

Silmälasit on saatu. Kiitos niistä ja loistavasta palvelusta Trend Opticin väelle!

KUVAT DORIT SALUTSKIJ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *