Vapaa

Aika kuluu. Olen yhtä aikaa täynnä ideoita ja uupunut kuin unessa. Vuoden vaihtuminen oli tietty etappi, jota odotin hulluna. Kokeilin syksyllä paniikissa päivätöitä, todetakseni niiden olevan väärä valinta minulle. Yrittäjänä eläneenä sitä kuoli henkisesti toimistotyöhön, vaikka ihmiset viereisillä tuoleilla olivatkin ihania, tila uusi ja rouhea. Vuoden vaihduttua olin taas omillani. Vähän peloissani, vapaa ja helpottunut. Itseasiassa vapaampi kuin koskaan.

Olen elänyt parisuhteessa viimeiset kahdeksantoista vuotta. Käytännössä olen seurustellut aina, puolen vuoden tauolla seitsemäntoistavuotiaasta asti. Siitä sitten tuleekin kohta 22 vuotta.

Nyt olen ensimmäistä kertaa täysin omillani. Sinkku yrittäjä.

En tiedä mitä tämä vuosi tuo tullessaan, mutta olen luottavainen ja innoissani. Töitä on tiedossa tarpeeksi seuraavan kuun laskujenmaksuun, ja se riittää nyt. Ero tuo miljoona taloudellista muutosta tullessaan, eikä asiat selkiinny sekunnissa. Onneksi ei ole kiire.

Yksinäisinä viikonloppuina riekun ravintoloissa ja palaudun useamman päivän. Olen löytänyt jo vähän vapauden iloa. Univelkaa kerääntyy, mutta tuntuu että juuri nyt se on sen arvoista. Poikien ollessa minulla, nautin niistä enemmän kuin ikinä. Olen kokonaisempi, on minä ja ne, meidän perhe.

3 kommenttia kirjoitukselle “Vapaa

  1. Toivon sinne aherrusta ja iloa…elämään uutta valoa …keijupölyä monen monta kiloa

  2. Samaistun niin monella tavalla siihen, mitä kerrot erostasi. Paniikkivalinta eron jälkeen – check (itselläni se oli työn sijaan hätäinen asunnon osto). Vapaa kuin taivaan lintu lapsen ollessa isällään – check. Raastava pettymys siitä, ettei voinut tarjota lapselleen ehjää perhettä – check. Minä tosin erosin jo ennen lapsen syntymää, joten kävin nämä angstivaiheet läpi yksin raskaana ollessani, ei ollut parasta aikaa.

    Ihailen rohkeuttasi kuunnella itseäsi ja luopua päivätyöstä. Toimistotyö voi olla todellinen killeri. Minäkin haluaisin heittäytyä yrittäjäksi, mutta rakkaus varmaan kuukausipalkkaan estää kaiken sen suuntaisen toiminnan ja niinpä ihailen teitä urheita vain täältä kehän laidalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *