Uudistunut Kiasma avasi ovensa

Yhteistyössä Kiasma

kiasma-15Kiasma, yksi kaupungin kauneimmista kohtaamispaikoista, avasi ovensa puolen vuoden kunnostuksen jälkeen. Pääsimme muutaman hengen porukalla opastetulle ennakkokierrokselle Robert Mapplethorpen näyttelyyn jo ennen varsinaisia avajaisia. kiasma-2kiasma-22kiasma-3

Näyttely oli upea ripustustaan myöten. Kolmannessa kerroksessa olisi voinut kiertää tuntitolkulla ja tuijottaa teoksia aina uudestaan ja uudestaan. Pienet mustavalkokuvat kutsuivat lähelle katsomaan, mutta suuri tila antoi mahdollisuuden hengittää. Näyttely oli yhtä aikaa ilmava ja intiimi.

Kikkelit, kukat ja henkilökuvat olivat täydessä sovussa keskenään ja täyttivät tajunnan tunneiksi. Ne eivät saaneet minkäänlaista ähkyä aikaisksi, vaan päin vastoin, aion palata niiden luokse taas lauantaina kun Kiasma-teatterissa esitetään Robert Mapplethorpe -elokuva. Näyttelyn ”rajuimmat” kuvat oli ripustettu erilliseen K-18 tilaan, josta löytyi mielestäni muutama näyttelyn kauneimmista kuvista.

kiasma-18kiasma-9kiasma-8

Hyvää pohjaa kolmannen kerroksen kokemukselle antaa Patti Smithin kirja ”Ihan kakaroita”. Kirja avaa tarinoita kuvien takaa ja kertoo Pattin ja Robertin rahattomasta, mutta taiteentäyteisestä elämästä 1970-luvun New Yorkissa.

kiasma-17kiasma-20kiasma-13

Ilaman peilikuvaa ei täältäkään päästy.. Vierelläni ihana Ona.kiasma-16kiasma-10kiasma-21Mapplethorpen lisäksi Kiasmassa on esillä pari muutakin mielenkiintoista näyttelyä. Näihin kaikkiin pääsee joka kuun ensimmäisenä perjantaina ilmaiseksi, mutta rauhallisemman visiitin saa varmasti muutaman euron lipulla.

Nähdäänkö jo lauantaina leffassa?

Kuva minusta: Ona Kamu

8 kommenttia kirjoitukselle “Uudistunut Kiasma avasi ovensa

  1. Upeita kuvia! Olen itse tulossa Helsinkiin ensi kuussa ja Kiasmaan pitää silloin päästä!

    Aika kiva yhteistyö sulla! :)

    • Kiitos kaunis, ja hyvä hyvä, ehdottomasti Kiasmaan! Ota koko talo haltuun, muutkin näyttelyt olivat mielenkiintoisia. Museokaupasta vieä kirja mukaan, niin voi jatkaa fiilistelyä kotona. :)

  2. Sinä olet kyllä niin eteerisen kaunis että sinun pitäisi olla paljon, paljon useammin kameran edessä! Kuinka joku voikin olla noin kuvauksellinen? :)

    • Voi, kiitos kaunis!! Lupaan yrittää edes vähän useammin eksyä toisellekin puolelle. Se ei vaan tunnu yhtään niin luontevalta, ja vielä kun on kaikkia niin upeita ihmisiä ympärillä!! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *