Illallinen Helsingin taivaan alla

_04A5013_04A5004

Reilu viikko sitten kannoimme pöydät suojaisalta sisäpihalta etupihan terassille ja nautimme turistien iloksi 15 hengen illallisen Helsingin taivaan alla. Tapahtuman yhteisenä teemana valkoinen pöytäliina, omana valintana upeasti mätsäävä mustavalkoinen vaatetus. Tsin tsin!

_04A5007_04A5030_04A5020_04A5039_04A5033 _04A5064 _04A5076

Olimme jakaneet kokkausvastuut talon naisten kesken. Alkumaljojen jälkeen tarjoiltiin meikäläisen tekemä kanttarellikeitto, joka oltiin testattu hyväksi jo pari viikkoa aiemminkin. Kaikille muille upposi, paitsi tietysti omille pojille. Tytöt kehuivat parhaaksi keitoksi ikinä ja pyysivät lisää. Milo pyöritteli lusikkaa lautasella ja Eeli sai ehkä puolet syötyä. Perus.

_04A5086 _04A5094 _04A5097_04A5103_04A5112_04A5129_04A5154_04A5165

Pääruokaan päästäessä oli ilta jo pimentynyt ja pari lisälautasta katettu pöytään. Elinan kokkaama parsapasta oli aivan mielettömän hyvää ja keitolle nyrpistelleet pikkupojatkin kauhoivat lautaset tyhjiksi hetkessä.

_MG_4396_MG_4422_MG_4441_04A5202_04A5239_04A5298

Kaukaa kuuluvasta jyrinästä huolimatta lähdimme yöuinnille vielä ennen jälkiruokaa. Pyyhkeet kainalossa fillarin kyytiin ja nopea pulahdus viileään meriveteen. Jälkkäripöytään palasimme vain hetkeä ennen kun taivas repesi kaatosateeseen ja satoihin salamoihin. Herkuttelimme Hannahin tekemää jälkkäriä sateen huuhdellessa mukulakiviä ja ukkosen jyristessä Suomenlinnan päällä. Linnanportin lapset oli peitelty sänkyihin jo pääruuan jälkeen, aikuislauma siirtyi sisälle vasta yökahdelta, mahat täynnä ja mieli onnellisena.

_MG_4482_04A5286

Kattauksessa: Piilopaikka, 24h, KoKo, Arctica, Kartio, Essence, Piano ja Kastehelmi.

22 kommenttia kirjoitukselle “Illallinen Helsingin taivaan alla

 1. Voih ja oih!

  Ihana idea, toteutus ja varmasti täydellinen&ikimuistoinen ilta. Pisteet menee kyllä kuvien suhteen ehdottomasti portaiden nuorelle parille. <3.

  • Ilta oli kieltämättä ikimuistoinen, talvella voi haikailla sitten kuvista.

   Nuoripari on ehkä parasta viihdettä, mitä pihapiirimme tarjoaa; he saattavat maata esim keskellä kulkuväylää, pilvisenä päivänä ja ottaa vierekkäin aurinkoa.

 2. Ihan todella kauniita kuvia … tunnelma välittyi niiden kautta tänne kotisohvallekin !!! Juuri tuollaisia juhlia me ihmiset välillä tarvitsisimme ja lähelle kaikki rakkaat/ystävät !

 3. Voi miten ihana tunnelma! Mainio tuo kuva maailman viileimmästä pikkukundista ja selvästi oman mielipiteensä omaavasta pikku prinsessasta rappusilla. XD Ja sit ihan pikku huomio tuosta yhdestä kuvasta: ei kannata koukistaa toista jalkaa kun kuvaa otetaan, ellei halua luoda illuusiota yksijalkaisuudesta… Mutta mitäs pienistä. Varsinaisia kaunottaria kaikki leidit, ja komeita kesämiehiä myös. Nää kuvat saa teidän elämän siellä saaressa vaikuttamaan kyllä niin kadehdittavalta, iiks! :D

 4. No huhheijakkaa.
  Sattui levysoittimesta tulemaan Bon Iverin re: stacks juuri näitä kuvia katsellessa, ja jo itsessään aivan upeiden valokuvien tunnelma kohosi jonnekin täysin tuntemattomiin sfääreihin.
  En tiedä miten päin sitä oikein pitäisi olla… Laitetaanpa siis kappale soimaan uudelleen ja tuijotellaan lisää. Kiitos tästä.

 5. Pingback: Elosalamoita elokuussa | Paras aika vuodesta

 6. Ihania kuvia, upea tunnelma. Samaa mieltä yllä olevien kanssa; kaik kuvat kauniita, mutta otos pikkuprinsessasta ja pojastasi on upein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *