Mutsi otti jalat alleen

Kuvatodisteiden mukaan olen aloittanut juoksun jo vuosi sitten keväällä, pian Suokkiin muuton jälkeen. Totuus on ehkä kuitenkin lähempänä alkusyksyä. Innostuin touhusta ihan älyttömästi (kuten aina ja kaikesta), ja jolkottelin muutaman kilsan lenkkejä pitkin Suomenlinnan polkuja.

IMG_4112 IMG_4199

IMG_4558 IMG_4562 Juoksin kallioilla, nokkosten keskellä, sumussa, tuulessa ja kukkaispoluilla. Juoksin pitkin portaita ja telakkasiltoja, musat korvilla tai linnunlaulua kuunnellen – kunnes tuli lumi.

Koko talveen en juossut yhtään. IMG_4808 IMG_4812 IMG_4814 IMG_4817 IMG_4818 IMG_4820 IMG_4822 IMG_4825 IMG_4886 IMG_4888 IMG_4900 IMG_4901 IMG_4919 IMG_4942 IMG_5105 IMG_5122 IMG_5223 IMG_5227 IMG_5252

Ja sitten tuli kevät. Kevät ja hullut mutsit! Olen yksi heistä, mutsien kympin juoksijoista. Olen juossut kymmenen kilometriä kerran elämässäni. Yhden kerran, viime syksynä.

Nyt meillä on Esport Arena sponssaamassa kaksi juoksukoulua valmentajineen ja Pågen tarjoamassa kuitua polttoaineeksi. Raudankovia lihaksia käymme hierotuttamassa Organic Spirit -hoitolassa ja Llagrima d’Or kuohuviinillä täytetään Siggin treenipullot. Tena varmistaa, ettei kuohuvat lirahda trikoiden läpi. Ai luoja! :D Tämähän on ihan ammattimaista!

Tästä ja kaikesta muusta tulette kuulemaan vielä kyllästymiseen asti. En todellakaan tiedä millä vauhdilla tulen suoriutumaan kympistä, mutta maaliin aion päästä. Olen niin fiiliksissä, ettei harrastus loppunut syksyyn. Vielä kun lumet sulavat täältä saaristostakin, niin pääsee kuivin jaloin kotiin. Kyllä se tästä! Uusi elämä! Aijjaijjaijjaii!

IMG_6203 IMG_6242 IMG_6272 IMG_6311

12 kommenttia kirjoitukselle “Mutsi otti jalat alleen

 1. Aivan ihania ja inspiroivia kuvia! Yhdyn tuohon aikaisempaan kommenttiin, taidat todella asua satumaassa. Ja inspiroiva oli postaus muutenkin. Olen itsekin yrittänyt herätellä talven jäljiltä uinuvaa juoksuharrastusta.

  Tutustuin vasta blogiisi ja taidanpa jäädä tutustumaan vielä paremminkin :) Tsemppiä juoksuihin ja ihanaa kevättä!

 2. Voi te onnelliset…teillä on tuo voimaa antava luonto vieressä!
  Ja ei ihan tavallinen ympäristökään… (Pääsisinpä minäkin saarelle, tuskin vain vuokra-asuntoja on tarjolla ilman suhteita…? Pienintäkään tietoa? Jos löytyy, niin laitathaan meiliä, kiitos… Olen luotettava ihminen, jolle luonto on tärkeää.)

  • Suokki on kyllä ihana!

   Hoitokunnalla oli juuri haku vuokra-asuntoihin ja saatiin monta uutta (lapsi)perhettä saareen. Seuraavasta hausta ei ole tietoa, ehkä vuoden – parin päästä.

 3. Pingback: Juoksuaika | Paspartuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *