Saunavuoro

Elämäni kuumin juttu on ikioma saunavuoro. Nousevan Auringon Talon sauna on vaaleanpunainen ja ihana, ja vaikkei meri ole tämän saunan vieressä, pääsee ovelta pihalle vilvottelemaan. Saunon vuoroin yksin ja vuoroin poikien kanssa. Kerään kassiin parhaat purnukat ja pienen kaiuttimen, laitan musat soimaan ja makaan lauteilla. Poikien kanssa meno on tietysti villimpää, ne tunkevat itsensä muoviammeisiin ja leikkivät vesisotaa, talvisin kierivät hangessa.

Otin saunavuoron viime syksynä, synkimpänä elämän- ja vuodenaikana. Räntää satoi päin naamaa, kun vaelsin kirkkosaaren toiselle puolelle löylyihin. Nyt fiilis on kaikin puolin kirkkaampi, aurinko paistaa vielä vuoron alkaessa ja laskee sen aikana. Nautin hulluna niistä yksinäisistäkin vuoroista, otan hetken hemmotteluun ja omien ajatusten pyörittelyyn. Saunalla todellakin on puhdistava vaikutus pintaa syvemmälle.

Kevyin mielin tässä – kesää kohti!

KUVAT DORIT SALUTSKIJ

2 kommenttia kirjoitukselle “Saunavuoro

  1. Saunominen todellakin puhdistaa mielen kropan lisäksi! Mökillä parasta on se, kun mies ja poika lähtevät jo pois ja jättävät ylälauteen kokonaan minulle. Laskeudun pitkin pituuttani, katselen merelle ja nautin. Ukkeleiden äänet kuuluvat pesutilasta, niin että kuulen rakkaiden olevan lähellä, mutta silti tarpeeksi kaukana, että pääsen kiinni omiin ajatuksiini. Ihan parasta. <3

    • Oi ei, kuulostaa niin täydelliseltä! <3 Mä odotan Suokin saunavuoron lisäksi tynnyrisaunakauden avaamista Turussa. En ole heittänyt vielä edes talviturkkia, kun avannot jäivät tänä vuonna kokematta.. Äidin tynnyrisaunasta pääsee suoraan järveen, sitä odotellessa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *