Hulluna Helleniin

doritsalutskij-freska-5

Sain yhteydenoton Freskalta. Yhteisen yhtävämme sanoin, olin kuulemma hyvä tyyppi, joka saattaisi innostua kotisiivouksesta. Jestas! Sitähän on sulaa vahaa jo pelkästä hyvän tyypin tittelistä, saatikka jos saisin vielä apua kodin siivouksessa. doritsalutskij-freska-7

Meillä ei ole koskaan käynyt siivoojaa. Tai lapsuudenkodissa kyllä, vielä kun isäni oli elossa ja minä ihan pieni. Silloin meillä kävi monitoimityyppi, joka auttoi arjessa, teki ruokaa ja tiskasi. Muistin vielä pitkään hänen nimensä, nyt ei enää palaa mieleen..

Freskalta tarjottiin vakioihmistä vakioväliajoin. Saimme Hellenin kerran kahdessa viikossa taikomaan mm. eteisen hiekkalaatikosta siisti sisääntulo. Meille siivous oli eka kerta ikinä, Hellenille eka kerta ikinä Suokissa. doritsalutskij-freska-10

Ensitapaamisella kävimme paikat ja välineet läpi, esittelimme nopeasti toisemme ja kohta Hellen oli jo työn touhussa. Itse lähdin koiran kanssa lenkille ja työhuoneelle, enkä voinut käsittää mitä kaikkea tuo tehonainen sai sillä välin aikaiseksi!
doritsalutskij-freska-2

Kun itse siivoaa omaa kotia, tulee aina häiriötekijöitä väliin. Kirjapinon päältä löytyy maksamaton lasku, sen maksettua jää surffaamaan nettiin, kohta jo soi puhelin ja pyykitkin pitää laittaa.. Siivousalan ammattilainen tekee työnsä harhailematta sivuraiteille. Huone kerrallaan, jättäen taakseen raikkaan tuoksun ja puhtauden. Ihaninta ikinä, oli jättää pino puhtaita lakanoita sängylle ja palata vaihdettujen lakanoiden päälle köllöttelemään. Siivoja hoitaa imuroinnin, lattianpesun ja pölynpyyhinnän lisäksi myös pyykit, tiskit ja vaikka roskiskaapin puhdistuksen, jos erikseen sovitaan. doritsalutskij-freska-11doritsalutskij-freska-8

Siivouspäivää edeltävänä iltana tulee raivattua irtokamat pois lattioilta. Esim. poikien Legot kerätään tarkasti laatikkoon, ettei Hellenin aika kulu turhaan pikkupalojen väistelyyn. Mitään ei silti kuulemma tarvitse tehdä, ellei halua; ammattilainen kyllä osaa järjestellä ja väistellä.

Siivouksen jälki on ollut upea. Kaikkialla on oikeasti puhdasta, ilma on raikas ja pinnat kiiltää. Meidän 65 neliön asuntoon on varattu 3,5 tuntia siivousaikaa ja se on tainnut olla juuri hyvä. Itsellähän koko kämpän siivoukseen suttaantuu kevyesti kokonainen päivä, joka on taas pois jostain muusta.

Hellenistä on muutaman kerran jälkeen tullut jo ihanan tuttu ja turvallinen. Hän saapuu aina suu hymyssä, tervehtii lapset ja koiran nimeltä ja alkaa hommiin. Hän on ollut korvaamaton apu kiireisinä viikkoina. Tunnetta voi jollain lailla verrata siihen, kun lapset menivät ensimmäisiä kertoja päiväkotiin – joku muu hoitaa asian, joka on ennen kuulunut vain itselle. Samanlainen luottamuskin tarvitaan, onhan kyseessä oma koti. Siksikin on ihanaa saada aina sama siivooja paikalle.
doritsalutskij-freska-6

Freskan sivuilta pääsee kätevästi tsekkaamaan siivousten sisältöjä ja lisäpalveluja (esim. ikkunoiden pesu!!), sekä varailemaan omaa siivousta, jos kiinnostuit. Sain jaettavaksi myös alekoodit, jotka ovat voimassa heinäkuun loppuun asti.

Koodilla DORIT20 saa 20€ alennuksen kertatilauksesta ja koodilla DORIT50 saa 50% pois ekasta siivouksesta, tilatessaan säännöllisen siivouksen. En voi kuin suositella lämmöllä. Ihana on.

Oma siivous on saatu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *