Jäätävin juttu Ylläksellä

doritsalutskij-avanto-7

Nonni. Meikäläisen pohjoisin avantokokemus siirtyi Kuusamosta Äkäslompoloon.

Saimme Nooran kanssa rantasaunan avantoineen pariksi tunniksi käyttöömme, joten otimme ajasta kaiken irti!

Vaatteet veks ja virne naamalle, tarjolla oli jäätävää kyytiä. Ympärillä jylhät tunturit, jäällä muutama hiihtäjä ja portaiden päässä mustana virtaava vesi. Ei se kivaa ollut vieläkään, mutta kahdesti tuli pulahdettua.
doritsalutskij-avanto-2-2doritsalutskij-avanto-3doritsalutskij-avanto-5

Avanto ja punainen puusauna sijaitsevat aivan Jounin kaupan vieressä, mutta silti omassa rauhassa. Lauteilta voi ihastella näkymiä järvelle ja kaataa lisää vettä löylyputkeen (?). Jos avanto tuntuu liian väkivaltaiselta viilentymiseltä, voi löylyjä jäähdytellä myös terassilla tai takkahuoneessa.

doritsalutskij-avanto-3-2doritsalutskij-avanto-2

Avannoissa on eroja ja tämä oli mielestäni erinomainen. Niin järjetöntä kuin tuo puuha onkin, on tärkeää tehdä siitä mahdollisimman mukavaa. Pitkä matka tai huonot portaat saattavat ainakin minun kaltaisellani aloittelijalla johtaa jänistämiseen. Tykkään uida pelkkä pipo päässä, sillä uimapuku tuntuu ällöltä vedestä noustessa. Eikä todellakaan ole pakko uida, voi vain kastautua ja saada ihan saman kohinan suoniinsa.

Moni suosittelee jättämään viimeiset saunomiset väliin ja pukeutumaan suoraan avannon jälkeen, jotta hommasta jäisi paras mahdollinen olo. Noora noudatti vinkkiä, mutta minä kävin vielä vähän lämmittelemässä..
doritsalutskij-avanto-4doritsalutskij-avanto-8

Rantasaunaa vuokraa Ylläksen Yöpuu.

Kuvat minusta Noora Shingler

2 kommenttia kirjoitukselle “Jäätävin juttu Ylläksellä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *