Jäiset saippuakuplat – Pah.

doritsalutskij-kuplat

Olen nähnyt upeita videoita jäätyvistä saippuakuplista. Kaunis kiiltävä kupla jäätyy silmissä, aurinko paistaa sen läpi ja koko homma näyttää epätodellisen kauniilta.

Tänään oli sopivan kirpakka ja tuuleton pakkaspäivä, joten päätin itse kokeilla kuplatemppua. No ei onnistunut, ei edes melkein. Yritin aluksi puhaltaa kuplan varoen lumihankeen, muttei siitä tullut yhtään mitään. Pallot räjähtivät heti laskeuduttuaan, eikä iloa kestänyt paria sekuntia pidempään. Hetken hankeen hönkimisen jälkeen aloin vain puhallella ympäriinsä ja nauttia ympärillä leijuvista saippuakuplista. doritsalutskij-kuplat-4doritsalutskij-kuplat-2

Neljäntoista asteen pakkanen puraisi palloja, ne saivat hetken leijailun jälkeen muutaman jäisen tähden kylkeensa ja poksahtivat kuin ohuen ohut paperi. Ei hassumpaa tämäkään. Touhussa parasta oli ristiriita, joka syntyi kevääseen ja kesään mieltämieni pallojen leijailusta pakkaspäivän ilona.
doritsalutskij-kuplat-9doritsalutskij-kuplat-7doritsalutskij-kuplat-3

Vielä minä litkut sekoitan ja jatkan yritystä jäätyvän kuplan suhteen. Pienen haasteen tuo toki olosuhteet, joissa itse litkukin alkaa jäätyä. Termoskannu kehiin?doritsalutskij-kuplat-5

6 kommenttia kirjoitukselle “Jäiset saippuakuplat – Pah.

    • Joo, mäkin ihastelin noita räjähtäneitä. Ne leijailivat höyhenen lailla maahan.

      Tuu kertomaan, kuinka sun kuplien kanssa kävi Oulun pakkasessa! :)

  1. Upeeta<: Mikä oivallus,että talvellakinhan voi puhaltaa saippuakuplia! Kokeilen heti huomenna. Upeet kuvat sulla(:

  2. Minusta nuo possahtaneet saippuakuplat ovat todella vinkeitä. En arvaisi saippuakupliksi, kun näyttävät tosiaan ohuen ohuelta paperilta tai muovilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *