Puuterilunta ja punaisia poskia

Yhteistyössä Skiexpodoritsalutskij.fi-lunta-7

Tiedättekö mikä puhtaassa lumessa on ihaninta? Sen loputtomuus, se että se häikäisee hämärälläkin. Aurinko saa kinokset kimmeltämään niin että silmiä pitää siristää, pilvisellä säällä valkoinen hanki yhdistyy taivaaseen niin ettei rajaa näy.

Asuin suuren osan lapsuudestani keskellä metsää. Matka isolle tielle oli vain reilu puoli kilometria, mutta pimeimpään aikaan kävellessä hiekkatie hävisi näkyvistä täysin. Oli aivan sama pitikö silmiä auki vai kiinni. Muistan kuinka suunnistin bussipysäkille tuijottaen ylös puiden latvoja, jotta pysyin jotenkuten tiellä. Ensilumen tulo tarkoitti kuin katuvalojen syttymistä! Valo heijastui lähes tyhjästä ja matka pysäkille taittui muitta mutkitta.

doritsalutskij.fi-lunta-3 doritsalutskij.fi-lunta-12

Turun lähin laskettelumäki oli Hirvensalon hiihtokeskus, jota talvisin veivasimme ylös-alas. Mäki oli aivan älyttömän pieni ja lyhyt, eikä kausikaan kestänyt Etelä-Suomessa montaa viikkoa. Sadan markan panostuksella pääsi paikallisen radiokanavan järjestämille päiväretkille Himokselle, joilla kävimme kavereiden kanssa.
doritsalutskij.fi-lunta-10doritsalutskij.fi-lunta-8

Luksusta oli päästä ihan oikeasti pohjoiseen. Lumen määrä ja pakkasasteet olivat jotain aivan toista etelään verrattuna. Pääsiäisreissut ystävien mökille Pyhälle saivat villiksi; laskimme päivät ja juhlimme illat. Kaikissa vapaissa väleissä söimme ja saunoimme.doritsalutskij.fi-lunta-17doritsalutskij.fi-lunta-9doritsalutskij.fi-lunta-6

Viime talvena matkustimme Nooran kanssa Ylläkselle. Tällä reissulla teimme kaikkea muuta, kuin laskimme. Kävimme issikkavaelluksella, läskipyöräilemässä, kotkasafarilla, lumikenkäilemässä ja avantosaunassa. Lunta oli napaan asti ja talvi tuntui ihanalta! Ulkoilusta sai hyvän olon ja punaiset posket, eikä unta tarvinnut illalla odotella.doritsalutskij.fi-lunta-18doritsalutskij.fi-lunta-4

Tänä talvena suunnitelmissa on lähteä lasten kanssa Tahkolle! En ole aikaisemmin käynyt siellä, joten olen aivan innoissani. Nopealla selailulla vastaan tuli vaikka mitä aktiviteetteja ja tapahtumia. Oli hiihtokoulua, kylpylää ja porosafaria, keikkoja ja kulttuuria. Kaiken keskellä tietenkin rinteet. Kuulostaa täydelliseltä, jee! Voin vain kuvitella, kuinka innoissaan pojat ovat tästä reissusta.
doritsalutskij.fi-lunta-16doritsalutskij.fi-lunta-14

Viikonloppuna aion suunnata Messukeskukseen Skiexpo- ja Boardexpo-messuille hakemaan alkufiiliksiä tulevaan kauteen. Hiihtokeskuksilla on omia pisteitä, joista saa tietoa talven tapahtumista ja mahdollisuuksista. Huomiseksi on sopivasti luvattu ensilunta etelään, joten talvikauden avaus on taattu! Lumikengät jalkaan ja kohti Pasilaa!doritsalutskij.fi-lunta-15

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *