Parhaat hetket syntyy sattumalta

Yhteistyössä Arabia
_04A4628-2

Olen hulluna astioihin, aina ollut. Kävimme Turussa asuessani usein äidin kanssa Arabian tehtaanmyymälässä tekemässä löytöjä. Myymälä oli Hämeentiellä, lähellä silloista kotiamme, sekä hammaslääkäriä, jossa juoksin oikomassa kulmahampaitani.

Hammasrivi suoristui ja ikää tuli lisää, tuli aika muuttaa ensimmäiseen omaan kotiin. Äidin kaapit pursuilivat toinen toistaan kauniimpia kippoja ja kuppeja, joista sain vapaasti valita helmet mukaani. Siitä alkoi ikiomien astioiden keräily. Sittemmin olen ostanut osia pikkuhiljaa, ja sekoitellut yhteensopivia astioita keskenään. Tykkään vaihdella sävyjä ja muotoja samassakin kattauksessa. Arabian 24H-astiat antavat tähän oivan mahdollisuuden.
_04A4602 _MG_9058

24H on ikuinen suosikkini. Pelkistetty muoto, pehmeät värit ja kauniit kuviot saavat sydämeni hakkaamaan lujempaa. Äidillä oli niitä vihreitä karkeapintaisia, joista lähti mansikkarahkaa kaapiessa kova meteli. Omalta hyllyltäni löytyy klassista valkoista, Tuokiota, Usvaa, Iltalaulua ja uutta Avecia. Kiljahdin ilosta, kun iso valkoinen puolen litran kuppi tuli takaisin tuotantoon. Muutama vuosi sitten ajoin sellaisen perään Sipoon perukoille, kun kirpparilla myytiin. Todellista rakkautta, sanoisin.

_MG_9069_04A4651

Nykyään olen unelmieni työssä, sillä saan kattaa ja kuvata näitä ihanuuksia osana työtäni. Rakkaus astioihin ei suinkaan ole laantunut, eikä pää turtunut kauneuden keskellä. Joka ikinen aamu seison astiahyllyni edessä, tunnustellen oloa. Millainen fiilis, millainen kuppi tämän aamun kahville? Vaihtoehtoja on nykyään melko paljon, mutta jokaiselle on oma paikkansa sydämessäni.

Lapsetkin ovat hurahtaneet mukaan astiahulluuteeni. Pojat tykkäävät kattaa pöydän koko perheelle ja myös arkiruoka syödään kauniista lautasista. Joskus istumme sylikkäin suuren mustan kaapin edessä ja käymme läpi sarjojen ja sävyjen nimiä. Hupsua.

_MG_9064_MG_9070

En tiedä oletteko jo huomanneet, mutta olen 24H-kamppanjan kasvona Arabian Facebookissa ja 24H-sivulla pyörivissä videoissa, joissa minun päiväni hetkiä – yhdessä  kohdassa mm. näiden kuvien syntyhetki. Käykää kurkkaamassa ja osallistumassa kisaan, josta palkintona mitäpä muutakaan, kuin kaunista 24H:ta omaan kaappiin!

Kilpailun lisäksi vielä alennukset tiskiin! Ensi viikon keskiviikkona, 24.2 saat koodilla ARABIA24H, 24 tunnin ajan, 24% alennuksen Arabian 24H-sarjasta niin verkkokaupassa, kuin Outlet-myymälöissä_MG_9059 _MG_9065

Nautinnollisia hetkiä vuorokauden jokaiseen tuntiin, ystäväiset. Ne parhaat hetket tuntuvat ainakin minulla syntyvän sattumalta. ❤

5 kommenttia kirjoitukselle “Parhaat hetket syntyy sattumalta

  • Kiitos kaunis <3 Minäki tykkään videoista, oli ihanaa tehdä juuri oman näköistä, mielettömän kivojen tyyppien kanssa.

   Unelmointi ei lopu edes unelmaa eläessä ;)

 1. Voi että, tää blogi se aina vaan tuo niin hyvän mielen!

  Oon miettiny jo pidemmän aikaa, että teidän perhe vaikuttaa jotenkin ihan hirmuisen ihanalta. Sellaselta, joita kirjoissa useasti on. Tosi onnelliselta ja rakkaudentäyteiseltä. Teistä tulee sellainen luonnonlapsi, ja jalat maassa -fiilis. :)

  • Oih, kiitos, olipa kauniisti sanottu <3

   Koitin runoilla tähän kaikenlaista, mutta pyyhin kaiken pois. Taisit vetää minut ihan sanattomaksi. Kiitos siis vielä kerran.

 2. Hei Dorit!
  Itse aiemmin veneessä Etelä-Suomen rannoilla asuneena vapaana taiteilijana ja käsityöläisenä , vanhana Suokki-fanina tunnen sen tutun luonnon maiseman ilon ja raikkaan tuulahduksen plogistasi, ja kauniita kuvia ;)
  Puhumattakaan että Arabian astiat ovat sekä perinteen että mieheni työn kautta toki tulleet itsellekin rakkaiksi….
  Kuitenkin toivoisin että kiinnität tulevissa tekemisissäsi Arabian tehtaan/ Fiskarsin kanssa huomiota siihen että tänä vuonna kevätauringon vihdoin saapuessa , se ei tule lämmittämään niitä 130 entistä ihanan Suomalaisen unelman, jota Arabia edelleen sellaiseksi haluaa voimakkaasti brandata, tekijöitä.
  Tälläkin hetkellä moni Arabian tehtaalla koko ikänsä työskennellyt nainen miettii vakavana perheensä tulevaa hyvinvointia, jouduttuaan irtisanotuiksi , Fiskarsin siirrettyä koko Arabian tuotannon mm. Thaimaaseen ja Romaniaan.
  (Mainitsen postissani naiset erityisesti koska suurin osa Arabian vanhoista työntekijöistä on naisia. Koko tehdas tietty irtisanottu. )
  Pian työttömän mieheni kommentti: ”Ihanaa oli kuitenkin se, että Fiskars tarjosi meille vuoden vaihteen tienoilla maukkaat kakkukahvit tienattuaan ensimmäisen biljoona euroansa …”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *