Henkien päivä, ahmattien yö

doritsalutskij-kummitukset-2

Vuoden pimeimmät viikot taas käsillä. Pää käy hitaalla ja valon loppuessa kaikki on vähän vaikeampaa. Tuntuu ettei pimeällä jaksa liikkua mihinkään, vilkuilee vaan kelloa ja miettii milloin pääsee nukkumaan.

Mutta arvatkaapas mitä! Ensi lauantaina Suomenlinnassa kaikki alkaa vasta auringon laskiessa. Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Viaporin Kekrissä herätellään henkiä ja otetaan kaikki irti pimeydestä. Kekriperinteissä ruualla on iso rooli, joten sapuskaa on ravintoloiden lisäksi saatavilla mm. Richard McCormickin ja The Alexanderin ruokarekoista.
doritsalutskij-kummitukset-4

Kekri-ilta alkaa virallisesti auringon laskiessa 16:27, tapahtuman avaus on silloin linnanpihalla. Tasan neljän lautalla ehtii alkuseremoniaan niukkaakin niukemmin, mutta aikaisemmilla varmemmin. Lautta-aikataulut täällä.

Mahtavien makunautintojen lisäksi mm. Tarot-ennustuksia, näytelmä- ja musiikkiesityksiä, Room Escapen pop up-pelejä ja kekripukin polttoa. KekriKirppis löytyy Kuntomaneesilta ja karmivia kierroksia saaren salaisiin tunneleihin järjestetään solkenaan. Koko Viaporin Kekrin ohjelman näkee täältä, tai Suomenlinnan virallisilta sivuiltadoritsalutskij-kummitukset-12doritsalutskij-kummitukset-3doritsalutskij-kummitukset-7

Paikalliset kummitukset liikkuvat myös samana iltana karkkien ja kepposten lumoamina, mutta eihän niitä kekrihengistä erota.
doritsalutskij-kummitukset-9 doritsalutskij-kummitukset-10doritsalutskij-kummituksetdoritsalutskij-kummitukset-14 doritsalutskij-kummitukset-17

Joten lauantaina. Tule. Syksyinen Suomenlinna jo itsessäänkin on vierailun arvoinen, mutta että vielä henkien valloittamana. Vastustamaton, sanon minä. Klikkaa itsesi tapahtuman Facebookkiin TÄÄLTÄ.
doritsalutskij-kummitukset-16doritsalutskij-kummitukset-18

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *