Pyykkimuija

doritsalutskij-pyykkitupa-10Olen löytänyt elämääni pyykkituvan. Selkä vääränä roudaan likapyykit kirkkosaaren toiselle puolelle, tuuppaan pari koneellista pikaohjelmalla pyörimään ja laitan musat soimaan. Siitä se riemu alkaa.

Luen lehtiä, laulan ja tanssin. Kuivausrummun jälkeen mankeloin. Ekalla kerralla rullasin pikkaritkin, sittemmin olen malttanut lopettaa pyyhkeiden ja lakanoiden jälkeen.  doritsalutskij-pyykkitupa-15doritsalutskij-pyykkitupa-9

Pikkukaiutin pauhaa sekalaisia soittolistoja ja minä viikkaan puhdasta pyykkiä takaisin säkkeihin. Parin tunnin projektilla on puhdistava vaikutus myös päähän ja pesutuvasta palaa viikattujen vaatteiden lisäksi onnellinen vaimo, joka on purkanut kaikki piilossa olleet agressionsa suuriin koneisiin.
doritsalutskij-pyykkitupa-11Itävallan reissun jälkeen pesuainetottumukseni saivat uuden suunnan. Ero ekologistenkin pesuaineiden kesken on huima, saatikka kun suppean valikoiman sanelemana on välillä ollut pakko ostaa lähikaupan perusaineita. Planet Puren tehtailla näimme ja kuulimme heidän tapansa toimia. Kaikki mahdollinen kierrätetään, raaka-aineet ovat luomua ja valmiit pesuaineet mahdollisimman prosessoimattomia. En ole alan ammattilainen, mutta kaiken matkalla näkemäni perusteella on ollut helppo jättää vanhoille aineille hyvästit ja marssia Ekoloon hakemaan uudet.

_04A9263doritsalutskij-pyykkitupaKotiin päästyäni petaan puhtaat lakanat ja vaihdan pyyhkeet, jonka jälkeen on tietty pakko muutenkin siivota. Koko roska kerralla kuntoon, sitten on helppo olla ja möllöttää, sytyttää pari kynttilää ja nostaa jalat ylös.

4 kommenttia kirjoitukselle “Pyykkimuija

  1. Siis aivan ihana pyykkimuija ja pyykkäysrituaalit <3 Ihana miten hurahdit mankelointiin! Mankeloidut alushousut, ne on tainnut olla juurikin sitä arjen luksusta ;)

    • Hahaa, mankelointi on niin mahtavaa! Ja se tila joka pyykkituvassa on, verrattuna meidän ahtaaseen kylppäriin, huhhuh. Kyllä oon fiiliksissä! :)

  2. Eksyin selailemaan sun blogia ja pakko kommentoida tähän, vaikka tää onkin vanha postaus! Mä ja mun tyttökaveri oltiin viime kesänä Suokissa, koska aurinko, merituuli ja sangria. Muutaman lasillisen jälkeen alettiin epätoivoisesti etsiä vessaa, ja monen mutkan kautta löydettiin tää pesutupa. Jäätiin sinne juttelemaan jonkun ihanan pyykkärin kanssa varmaan tunniksi saarielämästä. Veikkaan, että tossa pyykkituvassa on jotain taikaa! Hih.

    • Emmäkestä, ihanaa!! Tossa pyykkituvassa on kyllä hyvä meininki, vessakin! :D

      Ah, kesä. Merituuli ja sangria.. Tuli kaipuu <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *