Paljaita hirsiä & höyhenen harmaata

_04A9432

Ei niin, että täällä olisi mikään valmista, mutta olohuoneemme teki suuren muodonmuutoksen viime vuoden lopussa. Kaikki lähti liikkeelle nurin päin ja homma karkasi melko nopeasti käsistä. ”Maalataanko lattia ihan tosta noin vaan nopeasti”. ”Äh noi seinät näyttää ihan hirveeltä, kun lattia on valkoinen..” No jos seinät, niin toi katto vasta hirvee onkin!”

Lopulta koko huone oli revitty auki, eikä meillä ollut aikaa tai taitoa tehdä kaikkea itse. Hirveän kiristelyn, kiukuttelun, ulkopuolisen avun ja kahden ja puolen kuukauden päästä siirsimme ”hetkeksi sivuun sijoitetut” kamat takaisin kodin suurimpaan huoneeseen.

Voin kertoa ettei pysynyt pinna kovin löysällä, kun ahdetiin nelihenkinen perhe ja kaksi koiraa ahtaaseen tilaan vuoden ankeimpaan aikaan. Kamalin loppuvuosi ikinä.

_04A9423

No mutta se huone! Parasta olohuoneessa (jossa myös nukumme ja syömme) on paljaaksi kaivettu hirsiseinä. Kovana kakkosena tulee ihka uudet ikkunalaudat, jotka täytin tuikuilla jo ennen kun yhtäkään muuta asiaa oli tuotu huoneeseen. Valkoinen lattia tuo valoa ja raikkautta pohjoispuolen asuntoon, ero entiseen tummaan on valtava! Muutenkin puhtaat pinnat nuhjuisten tilalle tekee uskomattoman eron. Paljas hirsiseinä tuo kontrastia ja sävyä muuten vaaleaan huoneeseen JA siihen on ihana naulata mitä vain. Rakastan naulaamista.

_04A9408_04A9456

Seinien väriksi valittiin lämmin vaaleanharmaa, Höyhen nimeltään (F487) ja lattian Betolux sävytettiin naapurissa hyväksi havaittuun paperinvalkoiseen (F497). Katon värissä mokattiin vähän, sillä sitä ei sävytetty lainkaan. Sävyttämätön maali saa valkoiset listat näyttämään kellertäviltä. Juttuja, joita kukaan muu ei ehkä huomaa, mutta itse niitä jää tuijottamaan. Ehkä joskus vielä kerros sävytettyä maalia kattoon. ”Tuosta noin vain!”. ;)

_04A9414_04A9435_04A9462

Kuten sanottu, mikään ei vielä ole valmista. Kuvat eivät kerro sitä, että koko huoneen sähköt kulkeutuvat tällä hetkellä jatkojohdolla, lattialistat nojaavat seinään irtonaisina ja hirsiseinän kattolistat puuttuvat kokonaan. Myös pieni osa seinää on tarkoitus vielä purkaa, suurentaa oviaukkoa ja suoristaa joka läpeen tungetut kaaret. Tämä vain olkkarin osalta, muu kämppä tulee perässä. Pikkuhiljaa. Nyt on hetken hyvä näin.

_04A9420_04A9439

14 kommenttia kirjoitukselle “Paljaita hirsiä & höyhenen harmaata

 1. Tuo on kyllä mahtava fiilis, kun saa edes jonkun osan (lähes) valmiiksi! Ja nuo yksittäiset tulppaanit! Miten iloisilta ne näyttää!

  • Niinpäää!! Meinasi tulla ihan kamala epätoivo, joten nyt nauttii kyllä tästä melkein valmiista osasta ihan kamalasti!

   Samaistun siis tulppaaneihin! :D

  • Hei!

   Ihanalta näyttää!

   Ikkunalaudoista kysyisin minäkin. Olisiko sinulla tai lukijoilla vinkki puusepästä, joka voisi tehdä ikkunalaudat meillekin, 50-luvun kotiin Espoossa?

   T: Johanna

    • Hei!
     Olisi todella ystävällistä, jos voisit kysyä olisiko hän kiinnostunut tekemään kolme vastaavalaista ikkunalautaa lisää. Lähettäisinkö sinulle erikseen sähköpostia, johon laitan yhteystietoni? Jos ei onnistu, jatkan etsintää.

     Meillä ei ole tiedossa ketään hyvää puuseppää, ja sellaisen hakeminen vain googlaamalla tuntuu hieman hankalalta. Kaikenlaiset remontit ym. onnistuu yleensä parhaiten, jos tekijää on joku käyttänyt ja suositellut.

     Suuret kiitokset!
     T:Johanna

 2. kauniilta näyttää <3 Toivoisin, että meidänkin talossa olisi jossain jätetty tummaa hirsiseinää esille =) meillä kaikki on maalattu valkoisiksi, lukuunottamatta kattoparruja vintillä – ne ovat ruskeat =). Ihanaa lauantaita!

  • Niinpä, hirsistä huokuu talon historia ja vaalean vieressä se erottuu kauniisti. Kiitos paljon, kevät kihelmöi jo mun mielessä! :)

 3. Näyttää upealta! Teillä on aina niin ihana tunnelma ja hyvä olla, oli sitten lattialla johtoja tai ei. Te ihanat olemuksellanne sen tunnelman sinne teette.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *