Kaupungin kaunein karkkikauppa

Yhteistyössä Karkkikauppa Sweetheart_MG_0062

Uudenmaankadulla, aivan Fredan kulmilla, on kaunein näkemäni karkkikauppa. Vaikka olin pyörinyt  vieressä olevissa sisustusliikkeissä ja käynyt syömässä Kynsilaukassa, en ollut koskaan hoksannut poiketa muutamaa askelta edemmäs löytääkseni Sweetheartin. Homma korjaantui kesällä, sillä eräs ystäväni tajusi yhdistää minut ja tuon maailman kauneimman sokeritaivaan.

_MG_0059

Karkkikauppa Sweetheart on selkeästi aikuisten karkkikauppa. Herkut ovat esillä lasisissa maljoissa, ne ovat kauniita, värikkäitä, laadukkaita ja ah niin hyviä! Erimakuiset vaahtokarkit ovat käsin tehtyjä, maukkaita ja niin täyttä tavaraa, ettei niitä montaa pysty edes syömään. Karkkeja keräillään läpinäkyviin pusseihin, metalisella, ihanasti purkkien reunoihin kolisevalla kauhalla.

Ensimmäinen vierailuni kauppaan lasten kanssa oli virhe, sillä ainakaan meidän pojat eivät ole rauhallisimmillaan makean keskellä. Kaikki se aika jonka olisin voinut käyttää ihailuun, kului varoitellessa ja panikoidessa. Seuraavalla kerralla menin yksin.

_MG_0055

Punnittavien makeisten lisäksi liikkeestä löytyy suklaalevyjä, karkkisauvoja ja tikkareita, joista pari valtavaa lähti mukaamme silloin kesällä. Tikkareista ei ole jäljellä enää murustakaan, mutta hauska muisto on. Myös juhlien koristeluun löytyy erilaisia paperipalloja ja värikkäitä paperikippoja, kuviollisia pillejä ja jättiläismäisiä paperivarjoja.

Sweetheart on ihan mieletön. Kannattaa käydä vaikka ihan vaan ihastelemassa. Tiskin takaa löytyy iloinen sokerisukulaiseni Marianne, joka on yrittäjä täydellä sydämellä. Tunnistin meissä jo ensikohtaamisella monta yhtäläisyyttä, eikä vähäisempänä rakkaus makeaan.

_MG_0053_MG_0058
_MG_0066_MG_0061Karkkikauppa Sweetheart
Uudenmaankatu 32

 

2 kommenttia kirjoitukselle “Kaupungin kaunein karkkikauppa

  1. Iiiihanan näköinen kauppa, niin kaunista! Harmi (onneksi) etten asu pk-seudulla…. mutta armas mieheni kyllä vierailee siellä viikottain ;) Hmmm…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *