Sateelta suojassa

_MG_6052_MG_5999

Sadepäivien harmautta, valoa tuskin riittää sisälle. Poltan tuoksukynttilöitä, juon teetä ja syön eilistä kanttarellipastaa. Koirat nukkuvat mykkyrässä pienen tyynyn päällä, ne ovat melko hyvin jo luovuttaneet siinä sänkyhommassa.

_MG_6010_MG_5822

Arvatkaa mikä on ihan törkeän hyvää? No Speculoos. Naapurin Elina tietää mistä tykkään, ja on kantanut purkkeja tuliaisina Ranskasta. Tuoksuliinojen ja naamalle suihkutettavan Evianin lisäksi siis ihan mieletöntä tavaraa! Pähkinävoihin sitä ehkä lähimmin voi verrata, mutta tätä löytyy niin kokonaisina kekseinä, keksinmurusina kuin tahnana – TÄYDELLISTÄ. Tänään lusikoin sitä suoraan purkista jälkkäriksi.

_MG_6034_MG_6057

Kohta ukkostaa taas. Taidan keittää lisää teetä ja käpertyä hetkeksi koirien viereen. Ehkä vielä lusikallinen Speculoosia.._MG_6023

11 kommenttia kirjoitukselle “Sateelta suojassa

 1. Voi noita pieniä kasassa nukkujia… Kahdella eri tyynyllä oliskin kovin tylsää kölliä.

  • No niin olisi! Ne nukkuvat aina ihan päällekkäin ja kiinni toisissaan, mutta luiden kanssa on syytä pitää turvaväli! ;)

  • Kiitos!! Voi apua, eh, resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan oli paistaa sienet sipulin ja valkosipulin kanssa voissa, ripotella suolaa ja valkopippuria ja sekoittaa homma hyvin suolatussa vedessä keitettyn spaghetin sekaan. Oli se kyllä hyvää!

 2. Kiitos, eipä kuulosta kovin vaikealta! Pitää ottaa heti kokeiluun, kunhan sienisaaliin vaan saa :D

 3. Terveiset Brysselistä!
  Speculoos on kova juttu Belgiassa, Hollannissa ja Ranskan pohjoisosissa. Keksejä lähinnä, se on se ”alkumuoto” mutta on siitä tehty vaikka mitä ja sitä voidaan panna vaikka mihin. Speculoos -jäätelö esim. on aivan tosi hyvää.

 4. Ranskassa on myös monessa ravintolassa speculoos-tiramisua; samoin myös ruokakaupasta jugurttiosastolta löytyy… :)

 5. Mulla on kk kääpiömäyräkoira , tosin vain yksi, mutta sillä on sellainen kankainen reunallinen oma pesä ja se on tosi tärkeä koiralle. Suosittelen, sänkyyn pyytäminen loppuu heti kun on turvallinen paikka :). Niitä on nykyään ihan tyylikkäitäkin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *