Seinäkiipeilyä lasten kanssa

kiipeilyä

Vietimme viime perjantain yläilmoissa! Ensikertalaisiksi pojat vetivät aivan mahtavasti, pari tuntia ylös-alas, varpaat kippurassa ja sormet ruvella.

kieli keskellä suutaMilo

Kiipeilimme itsevarmistavilla köysillä, joita Kiipeilyareenalta löytyy seitsemän.  Milo testasi niistä lähes jokaisen, Eeli veti paria eestaas puoleen väliin. Minäkin kiipesin muutaman kerran, mutta seuraavaksi jään suosiolla alas vaihtelemaan pikkujätkien köysiä. Ei sitä pysty keskittymään täysillä, kun joku huutaa äitiä 15 metriä alempana.

hämähäkkimiesinnostunut pikkuveli

Mutta siistiä oli! Pakko päästä pian uudestaan. Jos mahdollista, kannattaa tähdätä paikalle ennen neljää, niin pääsee paljon halvemmalla. Kengät ja valjaat kuuluvat hintaan ja ensikertalaiset saavat lyhyen opastuksen laitteiden käyttöön sekä valjaiden pukemiseen. Pitkillä kynsillä ei pitkälle pötki ja vaatteiden on syytä joustaa, hikikin tulee.

ylhäälläonnellinen poika

Kiipeilyareenan sivuilla sanotaan alaikärajaksi viisi, mutta puhelimessa korostettiin enemmän 20 kilon alapainorajaa, jotta itsevarmistavilla köysillä pääsee alas. Hyvin näytti toimivan 21 kiloisella spagettipojalla ja 20 kiloisella pikkuveljellä.

Kiipeilystä tuli meille selkeästi perjantaiuintien kilpailija. Tosin viimeeksi Mäkelänrinteessä ui vastaan niin monta limaklimppiä ja laastaria, etten ole varma haluanko sinne enää..

Eeli kiipeilee

2 kommenttia kirjoitukselle “Seinäkiipeilyä lasten kanssa

  1. Wohoo, niin siistiä!!! On tosi ikävää, että meillä ei Islannissa ole yhtäkään kiipeilyhallia, jossa olisi köysiratoja (pelkkiä boulderointihalleja, eikä niihin oo kolmevuotiaan kanssa läheskään yhtä siistiä mennä). Me ollaan joulun jälkeen kuukausi Suomessa, mennäänkö yhdessä kersojen kanssa kiipeileen jonain päivänä? Stadissa on ihan hirmupaljon kivoja sisäseiniä :)

  2. Oi! Meidän 6v tytöt hurahti myös tähän hommaan ihan totaalisesti. Jotenkin tuo kiipeäminen on lapsille niin helppoa. Meillä on vain niin pitkä matka tuonne, ettei päästä kovin usein tätä harrastamaan. Paikkakunnalta kun ei kiipeilyseiniä löydy :(

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *