Oikeasti nämä tehtiin kyllä tiistaina, mutta se nyt on sivuseikka. Tuli meinaan sairaan hyviä. Me pullantuoksuiset puutalovaimot pistimme parastamme ja vaivasimme tuplataikinan, kohotimme sitä muutaman tunnin ja leivoimme maailman parhaat puustit. Leivonnan aikana avattiin samppanja ja mässäilyn jälkeen lähdettiin yhdessä vielä tuuliselle iltakävelylle.
Yhdessä tekeminen on ihanaa. Kyseisenä puustipäivänä yhdelle meistä meinasi tulla kamala syysahdistus, mutta hetkellinen helpotus löytyi läheltä ja kiukku purettiin taikinaan.
Me teimme tuplataikinan, mutta tässä ohje yksinkertaisena:
5 dl täysmaitoa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
1 ½ rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
Täytteeksi n. 100g voisulaa, kanelia ja sokeria. Voiteluun kananmunaa ja päälle raesokeria.
Sulata voi kattilassa. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja ripottele joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maidon joukkoon. Sekoita hiivamaitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää joukkoon n. 11 dl jauhoja pienissä erissä ensin puuhaarukalla sekoittaen ja lopuksi käsin vaivaten. Lisää taikinaan sitten voisula ja tämän jälkeen loput jauhot. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 45 min
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli melko ohueksi levyksi. Sudi voisula taikinan päälle ja ripottele runsaasti kanelia ja sokeria. Kieritä taikina rullalle ja leikkaa muutaman sentin kokoisia palasia pellille. Anna kohota vielä 10 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele raesokeri päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 10-12 minuuttia, kutsu rakastavaiset koolle ja nauti! ❤
Pullataikinan ohje napattu Kinuskikissalta.
NAMM! Pitääpä pistää taikina kohoomaan ;)
SUOSITTELEN! :) Yllätä Atte!
Dorit, niin rrrrrakastan kuviasi! <3
Oih, KIITOS! ❤
Joo kiitti. Taikina kohonnut nyt leivontavalmiiksi. Tämä tietää ähkyä! :)